Ik werk zelden naar de aanschouwing maar ik ben wel een gretige kijker en wat ik zie komt op enig moment en op een of andere manier wel weer terug in mijn werk.

Wat mij vooral intrigeert is het feit dat zodra de punt van mijn potlood of penseel de ondergrond raakt er geleidelijk aan vanzelf iets ontstaat, een beeld, en dat beeld zoekt contact met een ander beeld en die beelden rijgen zich aan een tot een mogelijk verhaal. Je kunt het zien als het op een zichtbare manier nadenken over van alles en nog wat.  Het kan gaan over mensen, dieren, dingen, met soms verwijzingen naar mythologische  verhalen,  maar ook over planten, het werk begeeft zich soms op het niveau van cellen en kristallen: You can sing a song about almost anything.  Het eindresultaat is altijd weer een verrassing voor me zelf en zo moet het blijven. 

De werken zijn aangeduid met de term "digigrafiek" zijn digitaal tot stand gekomen collages van gedeelten uit mijn eigen tekeningen, schilderijen, etsen en linosneden. Kleine schetsjes worden soms opgeblazen tot hoofdrolspelers, grote schilderijen spelen dan weer een klein bijrolletje, verf ontmoet krijt, potloodlijnen lossen op in pixels en er wordt geknipt geplakt en verkleurd, net zo lang tot het resultaat een eigen leven gaat leiden. (Meer over digigrafiek op
 
Mijn werken hebben meestal een verhalende inslag, fragmenten uit verhalen die nog niet verteld zijn. Een mooie taak voor de kijker?
MEER ZIEN? KLIK OP EEN FOTO HIERNAAST! er zijn er ongeveer 300 werken te zien.
 
 

Op de hoogte blijven? Met grote regelmaat plaats ik nieuw (en oud) werk. Abonneer je op mijn nieuwsbrief en zodra er nieuw werk op mijn site geplaatst is krijg je het te zien in een mail:   http://www.ruudvanstokkum.nl/site/nieuwsbrief.php

contact: ruudvanstokkum@tiscali.nl